top of page
Logo PPP (1).png

Introduceert

Innerlijke kind jongen met speelgoed.jpeg

CURSUS INNERLIJKE KIND

Een stap-voor-stap innerlijke tocht die jou terug brengt naar je oerkracht, je oernee en je oervermogen om plezier te maken.

Deze cursus is bedoeld als een avontuur voor jou en jouw innerlijke kind. Een reis van buiten naar binnen en weer terug van binnen naar buiten.

 

Tijdens dit avontuur hebben we slechts één eindbestemming voor ogen, jij die terug vanuit jouw kracht én jouw vreugde in de wereld staat.

Deze cursus is voor jou als:

 • er een stem in jouw hoofd leeft die jou constant vertelt dat je niet goed genoeg bent

 • het leven soms overweldigend aanvoelt, alsof je op een schip zit zonder kapitein

 • je behoefte hebt aan meer rust en ontspanning

 • je soms eindeloos kan twijfelen en niet meer weet wat je wil

 • je het moeilijk vindt om je grenzen aan te voelen en aan te geven

 • je soms last hebt van overmatig verdriet, angst en/of boosheid 

 • je richting mist in je leven

 • je het gevoel hebt dat je leven de laatste tijd wat lichtheid en luchtigheid mist

 • je in relaties vaak diegene bent die veel bevestiging nodig heeft

 • je vaak last hebt van schuldgevoelens

De Cursus Innerlijke Kind is een online cursus van negen modules,

ontwikkeld door psycholoog Stefanie Barigand, die je zal helpen om

via je innerlijke kind bij je innerlijke kracht te komen door middel van: video’s, lichaamsoefeningen, visualisatieoefeningen, auto-suggestie, creatieve oefeningen en schrijfoefeningen. Elke module heeft zijn eigen thema én zet telkens een bekend sprookje centraal om de dynamieken van het thema zo begrijpbaar mogelijk te maken.

Sprookjesbeelden Salespage.png

In module 1 start onze tocht. We gaan op zoek naar jouw innerlijke kind en ik leg je uit waarom het begrijpen van je innerlijke kind zomaar is je leven zou kunnen veranderen.

Module 1: Jouw innerlijke kind ontmoeten

3.png
Het lelijke eendje.png

In Module 2 leg ik je uit hoe je zelfbeeld gevormd wordt. Ik heb het over zelfwaarde en zelfvertrouwen en hoe je daaraan kan bouwen.

Module 2: Het lelijke eendje & zelfbeeld

1.png
Hans & Grietje.png

Op onze (levens)weg liggen vaak ook verleidingen en verslavingen. In deze module leg ik je uit waarom je innerlijke kind daar extra gevoelig aan is.

2.png

Module 3: Hans en Grietje & Verleidingen

Assepoester.png
8.png

Module 4: Assepoester & Emotieregulatie

Eén van de belangrijkste vaardigheden voor leven dat in balans aanvoelt, is emotieregulatie. Hoe kan je goed voor jezelf en je emoties zorgen? Ik leer je het allemaal in deze module.

Sprookjesbeelden Salespage (2).png

Module 5: Rapunzel & Grenzen stellen

In deze module kijken we naar de kracht van grenzen. Ik leer je de verschillende soorten grenzen aan en hoe je deze op een haalbare manier kan aangeven. 

3.png
Vayana.png

Module 6: Vayana & De kracht van je stamboom

Module 6 is stiekem mijn favoriet. Het gaat over intergenerationele kracht en het doorbreken van patronen over generaties heen. Ongeacht of je een makkelijke of moeilijke relatie hebt met je familie, deze module zal je helpen om steviger in jouw stamboom te staan.

5.png
De kleine zeemeermin.png

Module 7: De Kleine Zeemeermin & Jezelf Blijven

Module 7 gaat helemaal over JOU &  hoe je zo dicht mogelijk bij jezelf kan blijven. We kijken naar wat belangrijk is voor jou en hoe je daarvoor kan opkomen.

2.png
Belle & het Beest.png

Module 8: Belle & Het Beest & Relaties

Deze module over relaties gaat over het versterken van de 'ik in de wij'. Hoe kan je in je kracht blijven staan in je relatie? Je zowel verbonden àls veilig voelen bij de ander.

6.png
Peter Pan.png

Module 9: Peter Pan & Genieten

In deze negende en laatste module kijken we naar hoe jij weer met meer plezier en genot in het leven kan staan. Je innerlijke kind is daar je ideale bondgenoot voor. 

7.png

Je krijgt in deze cursus dus een hele hoop informatie en oefeningen.

Maar maak je vooral geen zorgen over de hoeveelheid want je krijgt levenslang toegang tot de materialen zodat je de cursus kan doorlopen op jouw eigen tempo ♡

Na deze cursus weet jij: 

Wat jou triggert.

Wat jou ontspant.

Wat jou energie geeft.

Wat jou troost geeft.

Waar je gevoelig voor bent.

Wat jouw lichaam jou vertelt.

Waar jouw grenzen liggen.

Wat jou rust brengt.

Wat jouw waarden zijn.

Wat jouw dromen zijn.

Wat jou zelfvertrouwen geeft.

Schermafbeelding 2022-09-11 om 14.55.25.png

Hey, ik ben Stefanie 👋🏻

Mens. Moeder. Brusselse spruit. Partner. People-Pleaser.

Mild. Wild. Dochter. Dertiger. Zoeker. Vinder. Verloren-loper. Pad-vinder. Lacher. Wener. Valler. En opstaander.

 

Ik ben ook Klinisch Psycholoog, Integratieve Psychotherapeut, Spreker en Trainer. Je vindt me de meeste dagen van de week in een zeteltje tegenover iemand die bij mij kwam aankloppen voor psychotherapie. Doorheen de jaren heb ik me verder gespecialiseerd in zelfbeeld, trauma en verwerking van de kindertijd. Tijdens het schooljaar geef ik ook talrijke workshops en trainingen over Zelfvertrouwen aan de Erasmus Hogeschool Brussel.

 

Als laatste richtte ik ook deze online academie op, als hulpbron voor iedereen die laagdrempelig aan zelfontwikkeling wil doen.

Ontwerp zonder titel (6).png
Ontwerp zonder titel (6).png
Ontwerp zonder titel (6).png
Ontwerp zonder titel (6).png
Logo PPP (2).png

"Stefanie is heel open, luistert aandachtig, brengt de groep in actie en creëert verbondenheid. Ik voelde me direct op mijn gemak. Vertrouwen onder elkaar. Ervaringen van anderen horen, we struggelen met dezelfde dingen"

Deelnemer Workshop Ont-stressen.

Deelnemer Workshop Zelfvertrouwen.

Stefanie bedankt! Ik hoop dat je dit kan en wil verder blijven doen. Je bent een erg warm persoon en dat maakte de sessie veilig, bedankt. Ik hoop dat meer mensen, die het nodig zouden kunnen hebben, de weg naar deze workshop, door jou gegeven dan, zullen vinden!

Deelnemer Workshop Ont-stressen.

Deelnemer Workshop Zelfvertrouwen.

Logo PPP (2).png

Pssst, omdat het de eerste keer is dat ik deze cursus geef, heb ik nog geen reviews. Om je toch een idee te geven van wat je van mij als trainer mag verwachten heb ik reviews gebruikt van de deelnemers van mijn afgelopen workshops.

Ja, het bouwen van zelfvertrouwen is complex. Je haal het uit wat je verzamelt aan de binnenkant. Dat heb ik van Stefanie geleerd :)Tijdens de groepstraining hebben we daarop getraind en ik heb op een paar uur aspecten van mijzelf ondervonden die ik nog niet wist."

Zeer vriendelijke gemotiveerde psychologe die écht geïnteresseerd is.Ik voelde me veilig genoeg om mijn verhaal te doen en Stephanie had een super motiverende werking. Het waren dingen die eigenlijk niet worden aangeleerd in de lagere school/middelbaar die volgens mij wel verplicht zouden moeten zijn en die ervoor zorgen dat je je echt beter kunt voelen."

 • Ik heb weinig tijd. Is dit dan wel een goed idee?
  Te weinig tijd? Ik snap je helemaal. Ik heb me al zo vaak ingeschreven voor cursussen die ik niet 'op tempo' kon meevolgen. De cursussen waar ik met een fijn gevoel op terugkijk zijn de cursussen waar ik blijvend toegang toe heb. Want ervaring leert me dat wanneer ik dan later naar die cursus terug grijp, ik er evenveel of zelfs meer uithaal. Daarom heb ik ervoor gezorgd dat ook jij levenslang toegang hebt tot deze cursus. Daarbij wil ik nog even toevoegen dat we ook aan grenzen werken in deze cursus. Dus het zou zomaar is kunnen dat jij binnenkort meer tijd vrij hebt omdat jij je grenzen goed kan aangeven. Win-win :)
 • Is deze cursus zijn geld waard?
  Een hele logische vraag en bedenking. Eentje die ik mezelf ook altijd stel wanneer ik op het punt sta om mij in te schrijven voor iets. Laat het mij zo zeggen, in deze cursus overloop ik al mijn 'top hits' uit therapie, als je je daar iets bij kan voorstellen :) Daarmee bedoel ik, alle technieken en inzichten waarvan ik keer op keer als psycholoog mocht ervaren dat het aansloeg bij mijn cliënt. Dat het iets raakte, dat het iets in beweging zette, dat het voor verandering zorgde. De informatie die ik in deze cursus deel, zou omgezet in therapeutische sessies ongeveer twintig sessies in beslag nemen. Het duurt uiteraard langer ook omdat we het daar ook steeds aftoetsen met de ervaringen van de cliënt. Als je dat omrekent naar de tarieven voor 1-op-1 therapie dan is deze cursus eigenlijk een koopje 😅 Waarmee je mij nooit zal horen beweren dat dit therapie vervangt, therapie blijft een uniek proces, dat ik iedereen toewens. Maar... als jij op zoek bent naar concrete uitleg en concrete oefeningen om je emotioneel leven te verzachten, dan is deze cursus voor jou. Voeg daar nog aan toe dat je dit voor de rest van je leven digitaal op zak hebt, dan zou dit eigenlijk wel een goede deal moeten zijn :)
 • Is deze cursus vooral voor people-pleasers?
  Nee. Hoewel mijn liefde voor people-pleasers groot is en ik er misschien af en toe iets specifiek over vermeld, is dit een cursus voor iedereen.
 • Hoeveel tijd neemt de cursus in beslag?
  Het doorlopen van één module duurt ongeveer 30 minuten. Als je daarna aan de slag gaat met de oefeningen schat ik in dat nog eens 30 minuten bezig bent. Dit doe je voor 9 modules, dus je hebt ongeveer 9u nodig om de hele cursus te doorlopen. Het kan ook langer of korter zijn, dat zal een beetje van jouw stijl afhangen. Onthoud dat je levenslange toegang hebt en je je tijd dus indeelt zoals het jou uitkomt.
 • Welke betaalopties zijn er? Is er een mogelijkheid tot gespreid betalen?
  Je kan betalen met alle meestgebruikte betaalmethodes (Bancontact, Ideal, Paypal, Creditcard). Er is ook een mogelijkheid tot gespreid betalen. Je kan kiezen om het bedrag in 3 keer oftewel in 6 keer te betalen.
 • Kan ik de cursus ook op mijn telefoon bekijken? Dat werkt voor mij altijd het handigste.
  Ja! En vlot zelfs. De cursus staat op het platform Kajabi. Kajabi heeft een app die je kan downloaden en laat je zo toe om makkelijk doorheen de cursus te navigeren vanop je telefoon of tablet.
 • Ik volg op dit moment therapie. Is deze cursus dan nog een nuttige toevoeging?
  Absoluut! Als er bepaalde thema's zouden overlappen met de thema's die je in therapie aanpakt, kan dit alleen maar zorgen voor een verdieping van je verwerking. Je kan ook altijd naar de cursus terugkijken als je een bepaalde aanpak wil opfrissen in je hoofd. Dus dat combineert het beste uit twee werelden. Inzicht + overzicht ♡
 • Ik volg op dit moment geen therapie. Is het dan een goed idee om zelfstandig aan een cursus met psychologische thema's te beginnen?
  Dit vind ik een hele belangrijke vraag en is daarom iets waar ik met veel zorg mee om zal gaan. Ten eerste wens ik iedereen een goede therapeut toe. Alles wat het leven een beetje kan verzachten is welkom. Dat gezegd zijnde, ben je misschien niet in therapie om praktische of financiële redenen en dat begrijp ik volkomen. Twee dingen wil ik je hierover meegeven: 1. De cursus is laagdrempelig ingericht. Dat betekent dat je nergens voorkennis over dient te hebben om goed te kunnen volgen. 2. Op basis van mijn jarenlange ervaring als psycholoog kan ik vooraf inschatten welke oefeningen mogelijks wat diepere lagen in jezelf zullen raken. Ik zal je daarom altijd vooraf waarschuwen en aanmoedigen om een 'buddy' uit jouw netwerk aan te duiden waar jij na afloop contact mee zou kunnen zoeken. Zo wordt er goed voor jou gezorgd en zorg jij dus ook goed voor jezelf ♡
Logo PPP (3).png
bottom of page