top of page
Schermafbeelding 2023-10-08 om 16.42.29.png
Innerlijke kind jongen met speelgoed.jpeg

Ben je klaar voor een innerlijke reis die jou terug brengt naar je oer-kracht,

je oer-grenzen en je oer-vermogen

om plezier te maken?

De cursus belooft een avontuur voor jou en je innerlijke kind te worden. We gaan van je buitenwereld naar je binnenwereld

en weer terug. 

Samen met 9 sprookjesfiguren

begeleid ik je stap-voor-stap

met slechts 1 eindbestemming

voor ogen:

 jij die terug vanuit jouw kracht

én jouw vreugde in de wereld staat.

9 modules, 9 sprookjes

De Cursus Innerlijke Kind is een videocursus van negen modules,
ontwikkeld door psycholoog Stefanie Barigand.

Deze cursus is ontwikkeld om je te helpen om
via je innerlijke kind bij je innerlijke kracht te komen.
 
We gebruiken hiervoor video’s, lichaamsoefeningen, visualisatieoefeningen, auto-suggestie, creatieve oefeningen en schrijfoefeningen.
 
Elke module heeft zijn eigen thema én zet telkens een bekend sprookje centraal om de dynamieken van het thema zo begrijpbaar mogelijk te maken.

werken met het innerlijke kind is perfect voor jou als je jezelf herkent in één van deze:

Post - angsten bij zelfvertrouwen - LAUNCH (2).png

na deze cursus weet jij:

Wat jou triggert.
Wat jou ontspant.
Wat jou energie geeft.
Wat jou troost geeft.
Waar je gevoelig voor bent.
Wat jouw lichaam jou vertelt.
Waar jouw grenzen liggen.
Wat jou rust brengt.
Wat jouw waarden zijn.
Wat jouw dromen zijn.
Wat jou zelfvertrouwen geeft.

giphy-1.gif

overzicht van de modules

Module 1 over je innerlijke kind

Sprookjesbeelden Salespage.png
Sprookje: Je eigen verhaal

In module 1 start onze tocht. We gaan op zoek naar jouw innerlijke kind en ik leg je uit waarom het begrijpen van je innerlijke kind zomaar is je leven zou kunnen veranderen.

Sprookjesbeelden Salespage (1).png

Module 2 over je zelfbeeld

Sprookje: Het lelijke eendje

In module 2 leg ik je uit hoe je zelfbeeld gevormd wordt. Ik heb het over zelfwaarde en zelfvertrouwen en hoe je daaraan kan bouwen.

Module 3 over je verleidingen en verslavingen

Sprookjesbeelden Salespage (2).png
Sprookje: Hans en Grietje

Op onze (levens)weg liggen vaak ook verleidingen en verslavingen. In deze module leg ik je uit waarom je innerlijke kind daar extra gevoelig aan is.

Sprookjesbeelden Salespage (3).png
Logo PPP (1).png
Sprookje: Assepoester

Eén van de belangrijkste vaardigheden voor leven dat in balans aanvoelt, is emotieregulatie. Hoe kan je goed voor jezelf en je emoties zorgen? Ik leer je het allemaal in deze module.

Sprookjesbeelden Salespage (4).png

Module 5 over je grenzen

Sprookje: Rapunzel

In deze module kijken we naar de kracht van grenzen. Ik leer je de verschillende soorten grenzen aan en hoe je deze op een haalbare manier kan aangeven.

Sprookjesbeelden Salespage (11).png

Module 6 over je stamboom

Sprookje: Vaiana

Module 6 is stiekem mijn favoriet. Het gaat over intergenerationele kracht en het doorbreken van patronen over generaties heen. Ongeacht of je een makkelijke of moeilijke relatie hebt met je familie, deze module zal je helpen om steviger in jouw stamboom te staan.

Sprookjesbeelden Salespage (8).png

Module 7 over jezelf blijven

Sprookje: De kleine zeemeermin

Module 7 gaat helemaal over JOU &  hoe je zo dicht mogelijk bij jezelf kan blijven. We kijken naar wat belangrijk is voor jou en hoe je daarvoor kan opkomen.

Sprookjesbeelden Salespage (12).png
Logo PPP (2).png
Sprookje: Belle en het Beest

Deze module over relaties gaat over het versterken van de 'ik in de wij'. Hoe kan je in je kracht blijven staan in je relatie? Je zowel verbonden àls veilig voelen bij de ander.

Module 9 over meer genieten van je leven

Sprookje: Peter Pan

In deze negende en laatste module kijken we naar hoe jij weer met meer plezier en genot in het leven kan staan. Je innerlijke kind is daar je ideale bondgenoot voor. 

Je krijgt in deze cursus dus héél veel informatie en oefeningen.
Maar maak je vooral geen zorgen over de hoeveelheid want je krijgt levenslang toegang tot de materialen zodat je de cursus kan doorlopen op jouw eigen tempo ♡

Schermafbeelding 2022-09-11 om 14.55.25.png

Hey, ik ben Stefanie 👋🏻
Ik ben de maker van deze cursus en daarnaast ook:
Mens. Moeder. Brusselse spruit. Partner. People-Pleaser.
Mild. Wild. Dochter. Dertiger. Zoeker. Vinder. Verloren-loper. Pad-vinder. Lacher. Wener. Valler. En opstaander.
 
Ik ben ook Klinisch Psycholoog, Integratieve Psychotherapeut, EMDR-therapeut, Spreker en Trainer.
Je vindt me de meeste dagen van de week op mijn lievelingsplek, in een zetel tegenover iemand die bij mij kwam aankloppen voor psychotherapie. Doorheen de jaren heb ik me verder gespecialiseerd in zelfbeeld, trauma en verwerking van de kindertijd. Tijdens het schooljaar geef ik ook workshops en trainingen over zelfvertrouwen en ontspanning aan de Erasmus Hogeschool Brussel.

 
Als laatste richtte ik ook deze online academie op,
als hulpbron voor iedereen die laagdrempelig aan zelfontwikkeling wil doen.

Logo PPP (2).png
Logo PPP (2).png
Logo PPP (2).png
Promo CIK (Presentatie) (1).png
 • Ik heb weinig tijd. Is dit dan wel een goed idee?
  Te weinig tijd? Ik snap je helemaal. Ik heb me al zo vaak ingeschreven voor cursussen die ik niet 'op tempo' kon meevolgen. De cursussen waar ik met een fijn gevoel op terugkijk zijn de cursussen waar ik blijvend toegang toe heb. Want ervaring leert me dat wanneer ik dan later naar die cursus terug grijp, ik er evenveel of zelfs meer uithaal. Daarom heb ik ervoor gezorgd dat ook jij levenslang toegang hebt tot deze cursus. Daarbij wil ik nog even toevoegen dat we ook aan grenzen werken in deze cursus. Dus het zou zomaar is kunnen dat jij binnenkort meer tijd vrij hebt omdat jij je grenzen goed kan aangeven. Win-win :)
 • Is deze cursus zijn geld waard?
  Een hele logische vraag en bedenking. Eentje die ik mezelf ook altijd stel wanneer ik op het punt sta om mij in te schrijven voor iets. Laat het mij zo zeggen, in deze cursus overloop ik al mijn 'top hits' uit therapie, als je je daar iets bij kan voorstellen :) Daarmee bedoel ik, alle technieken en inzichten waarvan ik keer op keer als psycholoog mocht ervaren dat het aansloeg bij mijn cliënt. Dat het iets raakte, dat het iets in beweging zette, dat het voor verandering zorgde. De informatie die ik in deze cursus deel, zou omgezet in therapeutische sessies ongeveer twintig sessies in beslag nemen. Het duurt uiteraard langer ook omdat we het daar ook steeds aftoetsen met de ervaringen van de cliënt. Als je dat omrekent naar de tarieven voor 1-op-1 therapie dan is deze cursus eigenlijk een koopje 😅 Waarmee je mij nooit zal horen beweren dat dit therapie vervangt, therapie blijft een uniek proces, dat ik iedereen toewens. Maar... als jij op zoek bent naar concrete uitleg en concrete oefeningen om je emotioneel leven te verzachten, dan is deze cursus voor jou. Voeg daar nog aan toe dat je dit voor de rest van je leven digitaal op zak hebt, dan zou dit eigenlijk wel een goede deal moeten zijn :)
 • Is deze cursus vooral voor people-pleasers?
  Nee. Hoewel mijn liefde voor people-pleasers groot is en ik er misschien af en toe iets specifiek over vermeld, is dit een cursus voor iedereen.
 • Hoeveel tijd neemt de cursus in beslag?
  Het doorlopen van één module duurt ongeveer 30 minuten. Als je daarna aan de slag gaat met de oefeningen schat ik in dat nog eens 30 minuten bezig bent. Dit doe je voor 9 modules, dus je hebt ongeveer 9u nodig om de hele cursus te doorlopen. Het kan ook langer of korter zijn, dat zal een beetje van jouw stijl afhangen. Onthoud dat je levenslange toegang hebt en je je tijd dus indeelt zoals het jou uitkomt.
 • Welke betaalopties zijn er? Is er een mogelijkheid tot gespreid betalen?
  Je kan betalen met alle meestgebruikte betaalmethodes (Bancontact, Ideal, Paypal, Creditcard). Er is ook een mogelijkheid tot gespreid betalen. Je kan kiezen om het bedrag in 3 keer oftewel in 6 keer te betalen.
 • Kan ik de cursus ook op mijn telefoon bekijken? Dat werkt voor mij altijd het handigste.
  Ja! En vlot zelfs. De cursus staat op het platform Kajabi. Kajabi heeft een app die je kan downloaden en laat je zo toe om makkelijk doorheen de cursus te navigeren vanop je telefoon of tablet.
 • Ik volg op dit moment therapie. Is deze cursus dan nog een nuttige toevoeging?
  Absoluut! Als er bepaalde thema's zouden overlappen met de thema's die je in therapie aanpakt, kan dit alleen maar zorgen voor een verdieping van je verwerking. Je kan ook altijd naar de cursus terugkijken als je een bepaalde aanpak wil opfrissen in je hoofd. Dus dat combineert het beste uit twee werelden. Inzicht + overzicht ♡
 • Ik volg op dit moment geen therapie. Is het dan een goed idee om zelfstandig aan een cursus met psychologische thema's te beginnen?
  Dit vind ik een hele belangrijke vraag en is daarom iets waar ik met veel zorg mee om zal gaan. Ten eerste wens ik iedereen een goede therapeut toe. Alles wat het leven een beetje kan verzachten is welkom. Dat gezegd zijnde, ben je misschien niet in therapie om praktische of financiële redenen en dat begrijp ik volkomen. Twee dingen wil ik je hierover meegeven: 1. De cursus is laagdrempelig ingericht. Dat betekent dat je nergens voorkennis over dient te hebben om goed te kunnen volgen. 2. Op basis van mijn jarenlange ervaring als psycholoog kan ik vooraf inschatten welke oefeningen mogelijks wat diepere lagen in jezelf zullen raken. Ik zal je daarom altijd vooraf waarschuwen en aanmoedigen om een 'buddy' uit jouw netwerk aan te duiden waar jij na afloop contact mee zou kunnen zoeken. Zo wordt er goed voor jou gezorgd en zorg jij dus ook goed voor jezelf ♡
Logo PPP (3).png

+ je krijgt er deze ronde ook
2 bonussen bij🥳🥳

BONUS 1 - Online workshop: Hoogsensitiviteit

door psycholoog Lynn Jespers

Sprookjesbeelden Salespage (14).png
Sprookje: Pocahontas

Voel jij dieper en ervaar je intenser dan anderen? Lynn nodigt je uit voor een unieke workshop over Pocahontas, hoogsensitiviteit en de kracht van het innerlijke kind. Verwacht diepe inzichten, praktische tools en een veilige online plek om te delen en te leren.

BONUS 2 - Masterclass: Grote ik en Kleine ik

door relatietherapeut Katrijn Loots

Sprookjesbeelden Salespage (15).png
Sprookje: Grote Vriendelijke Reus

Herken je twee versies van jezelf: de krachtige en de kwetsbare? Katrijn is relatietherapeut en verkent deze innerlijke dynamieken in relatie tot het betoverende sprookje van de Grote Vriendelijke Reus.  Ontdek de psychologie achter je 'grote ik' en 'kleine ik', en hoe het sprookje onze eigen dynamiek weerspiegelt. Krijg inzichten en tools om je innerlijke krachten te versterken.

giphy-1.gif

Ben je klaar om op avontuur te gaan?

bottom of page